Časté otázky

PROČ K PŘÍPRAVĚ LEMONAPE POUŽÍVÁME:

Je vyroben ze šťávy zralých citronů odpařením vody a neobsahuje žádná aditiva. Obsahuje vitamín C, který je mocný antioxidant. Má vysoký obsah kyseliny citronové, u které bylo prokázáno, že zabraňuje tvorbě ledvinových kamenů a která je nezbytná pro iniciaci tzv. citrátového cyklu v těle, což je metabolický proces, kterým se v těle odbourávají tuky, cukry a bílkoviny. Podporuje tvorbu kolagenu (tím zlepšuje i vzhled a pružnost pokožky) a optimalizuje pH v těle. Tlumí symptomy astmatu. Pomáhá detoxikovat organizmus tím, že stimuluje játra a funkci enzymů. Zpomaluje vstřebávání nutričních látek, které tak rychleji projdou tělem i s balastem. Je mírně diuretický. Obsahuje i vitamíny B. Laboratorní studie prokázaly, že limonidy, přírodní látky nacházející se v citrónu, jsou toxické vůči určitým typům rakovinných buněk.

Černý rybíz má absolutně nejvyšší obsah vitamínu C ze všech ovocných plodů, dále vitamín A a řadu vitamínů B. Obsahuje rutin, tzv. vitamin P důležitý pro pružnost cév, který zvyšuje prokrvení orgánů, snižuje hladinu cholesterolu, působí antioxidačně a pomáhá s léčbou křečových žil. Dále obsahuje cholin, který chrání játra a zabraňuje usazování cholesterolu a Inositol, který brání kornatění tepen a zlepšuje činnost mozku. Je synergický s účinky citronu.

Protože také raději nosíme tričko z bavlny a ne ze silonu.

Je rostlinného původu a jeho přírodní podstata není rekrystalizací změněna. A ten náš je opravu náš, z Polabí. Nicméně nadměrnou dlouhodobou konzumaci cukru nelze z dietetických důvodů doporučit. Všeho s mírou.

Je to směs intenzivních proteinů, které se získávají vodní extrakcí ze západoafrické trvalé rostliny Thaumatococcus danielii.

Je přibližně 2000 – 3000krát sladší než běžný cukr. Neobsahuje žádné kalorie. Po staletí je toto přírodní sladidlo využíváno místními obyvateli.

PROČ K PŘÍPRAVĚ LEMONAPE NEPOUŽÍVÁME:

Kyselina fosforečná zeslabuje kosti a poškozuje zubní sklovinu.

Většinou se vyrábí z toluenu. Aspartam se v těle přeměňuje nejprve na dvě aminokyseliny a metanol a metanol dále na kyselinu mravenčí a formaldehyd, který je usvědčeným karcinogenem a usmrcuje nervové buňky.

Protože se vyrábí z geneticky modifikovaného kukuřičného škrobu hydrolytickým rozkladem a obsahuje 80 % fruktózy. Ta se v játrech přeměňuje na tuk, který se ukládá v těle.

Vyrábí se z toluenu oxidací kyslíkem za přítomnosti kobaltu. Vzácně se v těle odbourává na karcinogenní benzen.

 

Jsou vyrobena z meziproduktů vycházejících z dehtu nebo ropy.

Cukr se v kyselém prostředí teplem mění na nestabilní fruktózu a stabilní glukózu. Z fruktózy pak vznikají furfuraly, které jsou mírně toxické a karcinogenní.

Protože se používat nutně nemusí. Je to otázka pohodlnosti a nákladů. Jde to i bez nich.

Kontakt

Kerská limonádovna s.r.o.
Alej č. 9
Hradišťko
Kersko 736
PSČ 289 12

Obchod

Tomáš Bouša
tomas.bousa@lemonape.cz
tel. 777 681 019

Výroba a obchod

Martin Bouša
martin.bousa@lemonape.cz
tel. 608 263 524